Evoluon in Eindhoven wordt kerk 2.0

Verslag Omroep Brabant

Bron: Omroep Brabant

Veel blije gezichten bij de eerste editie van de nieuwe Stadskerk 040 in het Evoluon in Eindhoven. De protestants evangelische kerk die geleid wordt door Wilfred en Ellen van Barneveld kwam zondagmiddag voor het eerst bij elkaar. Op het podium een vijfkoppige band, flitsende video’s op een groot scherm en dansende kinderen. Dat is volgens Ellen en Wilfred de kerk 2.0

“We willen op een eigentijdse en frisse manier invulling geven aan onze kerkdiensten zodat mensen op een ander manier in aanraking komen met het geloof”, vertelt Ellen op de trap voor het Evoluon. Samen met een team zijn ze een jaar bezig geweest om de Stadskerk 040 op te zetten. Ze hebben een Site een Facebook pagina en ze zijn ook te vinden op Instagram. Kortom Stadskerk 040 is helemaal van deze tijd.

De bedoeling is de kerk elke twee weken samen komt in het Evoluon. Voor de openingsdienst waren de 450 gratis kaartjes niet voldoende om alle belangstellenden een plekje te bieden. Zoveel belangstelling heeft ook pastor Wilfred verbaasd.

Ook Studio 040 was aanwezig bij de opening

Bron: Studio 040

Een barstensvol Evoluon zondag, bij de eerste dienst van Stadskerk 040. Even geen stoffig kerkgebouw, maar een dienst in één van de meest iconische gebouwen van de stad.

0 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *