Preekgemist

Pasen 2019 – Matthijs de Man

Pasen, een heerlijk lang weekend! Eieren zoeken, gezelligheid en genieten van de lente. Maar Pasen is ook het feest van de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Stel dat dat echt gebeurd is! Wat zou dat dan betekenen voor ons leven vandaag de dag? Daar willen we tijdens deze Paaszondag samen naar kijken.

Een hemels leven – Hanneke van Harten – Serie ‘De hemel op aarde’

De hemel op aarde, een vraagstuk waar je lang over kunt nadenken. Eigenlijk zou je eerst moeten weten hoe de hemel eruit ziet maar aangezien we daar nooit zijn geweest, is dat onmogelijk. En als je er wel een voorstelling van kunt maken, is het een hele klus om het daadwerkelijk te realiseren hier op aarde.

Een ding wat we wel weten is hoe de hemel er niet uit zal zien…En toch vraagt God dat Zijn wil gedaan wordt op aarde zoals in de hemel. De vorige dienst ging het over waarom. In deze dienst gaan we deel 2 van de prekenserie bespreken die gaat over hoe de hemel op aarde vorm kan krijgen. We kijken naar de waardevolle aanwijzingen hierover in de Bijbel. Het zou zomaar kunnen betekenen dat jijzelf een sleutel bent van de hemel op aarde!

Goede voornemens – Matthijs de Man

Gelukkig nieuwjaar. Voor veel mensen begint het jaar ook weer met goede voornemens. Daar kunnen we natuurlijk een hoop grappen over maken, maar deze goede voornemens hebben ook iets moois, iets Goddelijks. Maar hoe werkt groeien en veranderen. Daar wil ik aan de hand van de Bijbel wat praktische handvaten aan geven.