Welkom bij deze nieuwe kerk in Eindhoven: Stadskerk 040. Een ander soort kerk, een moderne kerk in een iconisch gebouw, het Evoluon. Of je nu voor het eerst een kerk bezoekt of al 25 jaar. Je bent welkom!

Wat is Stadskerk 040?

Een christelijke kerk in Eindhoven. Een plek waar iedereen zich welkom voelt, dat is wat wij willen. Stadskerk 040 geeft op een frisse manier invulling aan zondagdiensten, meetings en events. Niet in een stoffig kerkgebouw maar in het iconische Evoluon! Geen muzikale begeleiding door een orgel maar met een moderne band en gave muziek. Geen langdradige preken maar een inspirerende boodschap gebracht door diverse sprekers. Audiovisuele ondersteuning komt via een groot videoscherm en hippe verlichting.

Wie bezoekt deze kerk?

Iedereen uit Eindhoven en omgeving is welkom en woon je daarbuiten natuurlijk ook. Kom je alleen of met je gezin, ben je jong of oud, zoekende of heb je nog nooit een kerk bezocht of al jarenlang wel, je bent van harte welkom. Ongeveer 250 volwassenen en kinderen bezoeken de tweewekelijkse diensten.

Wat geloven wij?

Wij geloven in een goede God die van mensen houdt. Mensen helpen God leren kennen is ons grootste verlangen.

Waarom Stadskerk 040?

Stadskerk 040 gelooft erin dat juist in de huidige tijd mensen op zoek zijn naar zingeving, geloof en God. Het is echter van belang om te zoeken naar een vorm die aansluit bij deze tijd. Al duizenden jaren lezen mensen uit het meest gelezen boek ter wereld, de Bijbel. En is het de kerk die God vertegenwoordigd op aarde, een plek waar mensen meer over Hem leren en ontdekken. Dat is tegenwoordig niet anders.

De kerk lijkt momenteel vaak te ‘vergeten’ om mee te gaan met de tijd. Soms vastgeroest in tradities die irrelevant lijken. Dat kan anders!

Bij Stadskerk 040 geloven we dat ieder mens een verlangen naar zingeving met zich meedraagt. Met welk doel ben ik hier op aarde? Is er meer dan dit leven hier? Is er een God? En zo ja, hoe kom ik daarachter? Om maar enkele uiterst relevante vragen te noemen. Bij Stadskerk 040 gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Wanneer zijn de diensten?

Iedere twee weken om 10:30 uur hebben wij een kerkdienst in het Evoluon. Je kunt gewoon gratis en zonder reservering binnenstappen en lekker in de theaterzaal gaan zitten.

Is er een programma voor kinderen?

Ja, wij hebben KidsClub 040 voor kinderen van 6 maanden tot en met 11 jaar.

Wil je meer weten?

Kom naar een infoavond of spreek iemand aan bij de info balie na de dienst.