Zondagsdienst

Wie bepaalt wat ‘goed’ en ‘slecht’ is?

Veel mensen leven met het idee dat er ‘goed’ en ‘slecht’ is in deze wereld. Hoe zit dat bij jou? Kun jij iets bedenken dat valt in de categorie slecht? Wat dacht je bijvoorbeeld van misbruik, slavernij of moord? Mocht jij vinden dat deze dingen op zichzelf slecht zijn, is mijn vraag aan jou; op basis waarvan vind jij dit?

Op basis waarvan bepalen we of iets goed of slecht is? Wat is de basis van jouw morele kompas?

Ons oordeel van ‘goed’ of ‘slecht’ wordt bepaald door de bril waarmee we naar het leven kijken. Vanuit de theorie van ‘survival of the fittest’ (natuurlijke selectie) werd de holocaust door de nazi’s uitgelegd als onderdeel van een natuurlijk proces waarbij ‘de sterkste’ overleeft, waardoor het menselijk ras evolueert. Vanuit deze gedachte vonden zij hun daden gerechtvaardigd.

Wat vind jij hiervan? Mag iedereen zelf een morele standaard bepalen? Of is er sprake van een objectieve standaard voor moraliteit?

Zo ja, waardoor wordt deze standaard van moraliteit bepaald? Jezus geeft hier hele concrete antwoorden op, inzichten die een levensveranderende werking kunnen hebben. Durf jij mee op zoek te gaan naar antwoorden?

Daarnaast is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, speelt onze band tijdens de worship en is er weer een uitgebreid kinderprogramma. We zien je graag de 27e!

0 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *