‘In het heetst van de strijd’ – Hanneke van Harten – Serie ‘Ontmoetingen met Jezus’

Jij hebt vast wel eens een moment gehad waarin je je in het heetst van de strijd bevond. Het kan gaan om situaties waar weinig of veel vanaf hangt. In het heetst van de strijd tijdens een potje voetbal kan de spanning al hoog oplopen, zowel in het veld als op de tribune. Het is een moment van winnen of verliezen en daar komt soms heel wat emotie bij kijken.

Als het gaat om ingewikkeldere dingen waarbij je toekomst een grote wending kan krijgen, kan er nog meer verwachting, hoop, grote blijdschap of teleurstelling worden ervaren. Krijg je die baan of diploma wel of niet? Welke impact op de toekomst gaat die diagnose of ziekte je geven? Gaat het goed komen met die relatie? We kunnen soms zo in strijd zijn met gedachten en gevoelens die niet bepaald opbouwend zijn.

Hoe kunnen we met dergelijke strijd in ons leven omgaan? Hoe doe jij dat? Waar haal jij de kracht en moed vandaan? Doe jij dat graag op eigen houtje? Of ben je meer van het ‘samen doen’? Of is er nog iets anders wat je zoekt? Ben je ook bewust van wat het geloof je hierin kan bieden?

In de tijd van de Bijbel zien we hoe mensen door het heetst van de strijd heen kwamen. We gaan zondag horen wat God ons wil vertellen over dat we altijd op Hem kunnen rekenen in het heetst van de strijd met uitzicht op de overwinning!

0 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *