Wat is dopen?

Dopen komt van het woord ‘baptizo’ en het betekent ‘onderdompelen’ in water. Vaak doen we dit in een doopbad in de kerk, maar het kan ook in de zee, in een zwembad, eigenlijk overal waar water is.

Waar komt dopen vandaan?

Dopen is bedacht door God zelf en Hij vraagt in de Bijbel van ons om dat te doen.
“Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige geest.” (Matthëus 28: 19)

Wat betekent dopen?

Met de doop laat je aan iedereen zien dat je voor een leven met Jezus gekozen hebt. Deze keuze had je al gemaakt in je hart, maar door de doop laat je het aan iedereen weten en vier je jouw keuze met anderen. Het laat ook zien dat je bij Gods team wil horen!
Het onderdompelen in water symboliseert het oude leven wat je achterlaat, en het boven water komen staat voor je nieuwe leven! Met Jezus wordt je oude ik begraven en staat je nieuwe ik op! Het water reinigt je en je ontvangt vergeving. Zoals veel mensen denken is het geen voorwaarde om naar de hemel te mogen gaan.

Als je besluit Jezus te willen volgen, is dit een stap die je kunt nemen naar een leven in Zijn voorbeeld. Hij is zelf namelijk ook gedoopt.
Jezus ging van Galilea naar de Jordaan om zich door Johannes te laten dopen. Maar Johannes probeerde hem te weerhouden.: ‘Ik zou door u gedoopt moeten worden en u komt naar mij?’ ‘Laat me begaan,’ antwoordde Jezus, ‘want we moeten alles doen wat God van ons wil.’ Toen liet Johannes hem begaan.’ (Matthëus 3:13-17)

Wil jij je laten dopen?

Wil je gedoopt worden of wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op of kom naar de doopdienst bij Stadskerk 040 op 17 maart!

 

0 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *