Waarom kerst?

Weken van te voren halen we een boom in huis, versieren de boel, versturen kaartjes, appjes of mailtjes, doen veel moeite voor het Kerstdiner of stappen in de auto. Dan kan het samenzijn met familie of vrienden beginnen. Lekker eten, flink uitbuiken en soms ook nog cadeautjes. Maar waarom doen we dat allemaal? Wat is de betekenis van kerst en hoe is het begonnen?

Op 25 december vieren we de geboorte van Jezus Christus, de Zoon van God. Ruim 2000 jaar geleden werd Hij geboren. Hoe dit precies is gegaan kun je lezen in de Bijbel, in het Evangelie van Lucas, vers 1-20 (https://www.debijbel.nl/bijbel/BGT/Lucas-1).

Het is niet zeker dat Jezus ook echt op 25 december is geboren. Deze datum is 340 jaar na de geboorte van Jezus ingesteld door paus Julius I omdat hij een einde wilde maken aan de aanbidding van de zonnegod Sol Invictus, ‘de overwinnende zon’. Door de viering van kerst werd voortaan Jezus geboorte op die datum gevierd.

Het woord kerst komt van ‘kerstenen’, wat ‘Christelijk maken’ betekent. Door de geboorte van Jezus kwam God in eigen persoon naar de aarde om dicht bij ons te zijn en de relatie tussen ons en God te herstellen. Met kerst vieren Christenen dit nu nog steeds. Met pasen vieren we dat Jezus opstond uit de dood en Hij de duisternis overwon. Door wat Jezus voor ons deed kunnen we weer in relatie met God samenleven.

Wil je samen met ons meer betekenis aan je kerst geven? Bij Stadskerk 040 is er op kerstavond een speciale kerstdienst. Je bent van harte welkom! Bestel je gratis tickets voor de kerstdienst.

Reserveer nu je tickets voor de kerstdienst > 

0 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *